Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

SHOOTING - Κυπριακές διακρίσεις στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής


Τρία μετάλλια στο σκητ!
---------------------------

  • Χρυσό η εθνική εφήβων, αργυρό η εθνική ανδρών και χάλκινο ο έφηβος Σωτήρης Αντωνίου!

  • Τέσσερις Κύπριοι σκοπευτές στους τελικούς του αγωνίσματός τους

  • Αργυρός πανευρωπαιονίκης, ο Ελλαδίτης (με κυπριακές ρίζες) Ευθύμιος Μίτας

Η παράδοση που θέλει τους Κύπριους σκοπευτές να διακρίνονται και να «κτυπούν» μετάλλια στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, συνεχίστηκε και στη φετινή κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στην Ουγγαρία... Ο τελικός κυπριακός απολογισμός ήταν τρία μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο) και τέσσερις συμμετοχές αθλητών μας σε τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Χρυσό ... μέλλον!
Το χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο ήρθε από την εθνική ομάδα των εφήβων στο σκητ, με τους «μικρούς ήρωες» Σωτήρη Αντωνίου, Νικόλα Βασιλείου και Στέφανο Νικολαΐδη, οι οποίοι βαδίζοντας στ’ αχνάρια των κορυφαίων προκατόχων τους εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη με 347/375, έναντι 346/375 της δεύτερης Τσεχίας και 341/375 της Γερμανίας που περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Από το ίδιο αγώνισμα, το σκητ εφήβων, ήρθε και το χάλκινο ματάλλιο, το οποίο εξασφάλισε ο νεαρός διεθνής Σωτήρης Αντωνίου, στην «παρθενική» του έξοδο από την Κύπρο. Ο νεαρός πέρασε στον ημιτελικό με 117/125, στη συνέχεια διεκδίκησε είσοδο στο μεγάλο τελικό (13/16) και τελικά ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου. Στον ημιτελικό των εφήβων αγωνίστηκε και ο νεαρός Νικόλας Βασιλείου (117/125), ο οποίος με  10/16 κατέλαβε την έκτη θέση.

Το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισαν οι άνδρες διεθνείς, στην ομαδική κατάταξη του σκητ, με τους Ανδρέα Χάσικο, Γιώργο Αχιλλέως και Τάσο Χαπέσιη με συνολικό αποτέλεσμα 362/375, έναντι 367/375 της Ιταλίας που πήρε την πρώτη θέση και 359/375 της Γερμανίας που κατετάγη στην τρίτη θέση. Στον ημιτελικό του σκητ ανδρών, αγωνίστηκε και ο διεθνής μας Ανδρέας Χάσικος (122/125), ο οποίος με 13/16 έφτασε σε αγώνα «σιουτ οφ» για είσοδο στα μετάλλια, όμως τελικά περιορίστηκε στην έκτη θέση. Το καρέ σε συμμετοχές σε τελικούς συμπλήρωσε η νεαρή πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Ανδρέου (70/75), η οποία στη συνέχεια με 13/16 πέρασε στον μικρό τελικό και πήρε την πολύ τιμητική τέταρτη θέση στο σκητ γυναικών.

Αργυρό με άρωμα ... κυπριακό
Στον μεγάλο τελικό του σκητ ανδρών, αγωνίστηκαν ο Ιταλός Λουίτσι Λότε μαζί με τον Ελλαδίτη (με κυπριακές ρίζες) Ευθύμιο Μίτα. Τελικά ο Έλληνας διεθνής εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο με 11/16, έναντι 13/16 του Ιταλού.

    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. & 1 Α. Ο νεαρός Σωτήρης Αντωνίου, ήταν ο χάλκινος νικητής στο σκητ εφήβων

  1. Οι νεαροί Σωτήρης Αντωνίου (δεξιά) και Στέφανος Νικολαΐδης, μαζί με τον Νικόλα Βασιλείου στελέχωσαν την εθνική εφήβων στο σκητ, που εξασφάλισε για την Κύπρο το χρυσό μετάλλιο. Ο Σωτήρης ήταν και ο χάλκινος νικητής στην ατομική κατάταξη

  1. Οι νεαροί διεθνείς της εθνικής ομάδας του σκητ που εξασφάλισαν το χρυσό μετάλλιο

  1. Η εθνική ανδρών στο σκητ, με τους Γιώργο Αχιλλέως, Τάσο Χαπέσιη και Ανδρέα Χάσικο εξσασφάλισαν για την Κύπρο το αργυρό μετάλλιο

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου